10 juli 2004

Hoi allemaal,

Even een verslagje van de afgelopen week. Zoals jullie misschien weten is Mattijs maandag begonnen met de chemokuur. Hij moest vijf dagen achter elkaar naar het Sophia, waarbij hij iedere dag dus chemo kreeg. De eerste 3 dagen zijn niet goed gegaan. Mattijs had erg veel last van de bijwerkingen m.n. misselijkheid. Hij voelde zich zo beroerd dat hij dinsdag en woensdag zoiets had van "ik stop ermee, dit wil ik niet meer". Peter en ik kregen het daar toch wel Spaans benauwd van, want als hij de moed laat zakken en het niet meer op kan brengen dan ziet het er bijzonder slecht uit. Gelukkig zijn donderdag en vrijdag beter verlopen. Samen met de arts en de verpleegkundigen zijn we gaan zoeken naar andere medicatie tegen de misselijkheid en het lijkt er op dat hij nu de goede medicatie heeft (zofran in combinatie met dexamethason).

Wat wel weer tegenvalt is dat hij nu geen 3 weken rust heeft (zoals wij uit de papieren hadden begrepen), maar slechts 2 weken en dat hij dan opnieuw weer 5 dagen chemo krijgt. Bovendien schopt dit onze vakantieplannen ook in de war. We zouden naar het Columbinehuis gaan in de derde "rust"week. Mattijs zou dan op zijn best zijn, maar nu is er geen derde "rust"week, maar moet hij juist in die week weer met de chemo beginnen. De week er na zitten we ook nog wel in het Columbinehuis, maar dan is Mattijs natuurlijk erg verzwakt door die 5 dagen chemo. We gaan volgende week maar eens bellen met het Columbinehuis om te kijken of er eventueel nog wat te schuiven valt met die data. Ik heb de kinderen in ieder geval een vakantie beloofd en als dat in de zomervakantie niet lukt, dat we dan toch zeker daarna nog gaan!

Volgende week moet Mattijs in ieder geval maandag bloed laten prikken in Goes. We verwachten dat hij komende week wel een bloedtransfusie nodig zal hebben, want zijn bloedwaarden zijn  als een kaartenhuis ineen gestort (hb 4,4  trombo's 27 en leuco's 1,76). Ook moet hij donderdag in ieder geval op controle in Rotterdam. Zo rustig zijn de rustweken dus ook weer niet.

Vandaag is hij redelijk goed bij de moed. Hij heeft een nieuwe mp3 speler waar hij erg blij mee is en hij is nu even met Peet naar de stad om er een koptelefoon bij te kopen, want die in het oor dingen vindt hij maar niks.

Verder niet zoveel te melden.

We proberen er maar weer het beste van te maken!

Groetjes, Carin.